Acasă
politică
advertoriale
actualitate
administrație publică
monden
business
economie
cultură
sport
sci-Tech
evenimente
Nu a fost introdusa o sursa
Iordache Marin
369
Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, natură ne oferă o varietate bogată de fructe și legume, esențiale pentru sănătatea noastră în sezonul rece. Medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază că, pentru a ne menține imunitatea și energia, este important să consumăm alimente proaspete și sezoniere.
Combinatia ideală: Magneziu și Vitamina D
Bilic recomandă o combinație eficientă de **magneziu** și **vitamina D**, esențială pentru organism. Conform studiilor recente, deficitul de vitamina D este frecvent, afectând mai mult de jumătate din populația globului. De asemenea, este important de știut că vitamina D nu este utilizată optim în organism dacă nivelul de magneziu este scăzut.
Surse naturale de magneziu
Pentru a integra magneziul în dietă, Bilic sugerează următoarele surse naturale:
- Semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju, semințe de pin, alune.
- Leguminoase: fasole, soia, linte, năut, quinoa.
- Legume: spanacul este deosebit de lăudat.
- Fructe: bananele sunt o alegere excelentă.
În cazul suplimentelor, se recomandă să se opteze pentru sărurile organice de magneziu, cu doze între 100 și 250 mg pe zi.